إمراءه من طراز خاص

دورة فن صناعة وتزيين الكيك


الكيك هو الماده الاساسيه لصناعه التورته
فاذا نجحت نجح العمل كله وان فشلت فشل العمل كله
هناك نوعان من الكيك نصنع بهم التورته
1-- كيك اسفنجى sponge cake
2--- كيك دسم Butter Cake
يستخدم الكيك الاسفنجى فى التورته دور واحد بالكريمه
اما التورته ذات الادوار تستخدم بالكيك الدسم حتى تحتمل الادوار
والفوندان (ممكن نعمل كيك اسفنجى تحت الفوندان بس فى دور واحد)

مقادير الكيك الاسفنجى
10 بيضات بلدى او 8 بيضات ابيض كبار
1كوب ونص دقيق منخول
كوب الا ربع سكر سنترفيش
باكو بيكنج بودر+باكو فانيليا
ملعقة محسن كيك لو عندك

مقادير الكيك الدسم
كوب ونصف سكر + كوب الا ربع زبده
نصف كوب لبن +3 بيضات + ذرة ملح
معلقه كبيرة بيكنج بودر معلقه صغيرة فانيليا
2 ونصف كوب دقيق منخول

كيك بالزيت هش وجميل

2 كوب دقيق+ كوب ونصف سكر عادى
2 بيضه كبيرة+معلقه بيكربونات صودا
+كوب قهوة سريعه الزوبان ساخن
كوب لبن عليه ملعقه خل
نصف كوب زيت+معلقه صغيرة ملح
+ملعقه صغيرة بيكنج بودر

نخلط المقادير الجافه مع بعض وننخلهم مرتين
ثم نضع فى الخلاط المكونات السائله
ثم المكونات الجافه قليلا قليلا
ثم نضع الخليط فى صنيه فرن مبطنه بالدقيق
لو حابين نعملها بالشيكولاته نشيل
ربع كوب دقيق ونستبدله بربع كوب شيكولاته بودر بدون سكر
(فى هذه الكيكه وضعنا بيكربونات الصودا
مع اللبن المخمر بالخل لكى ينشطه
ولا نستغنى عن البيكنج بودر
والقهوة الساخنه تبرز نكهه الشيكولاته)

ملحوظه مهمه جدا
يجب عمل الكيك الدسم والاسفنجى قبل التزين بيوم
ليكون متماسك عند حشوه وتشكيله
نخبزه ثم نتركه يبرد ثم نغطيه بكيس ونحفظه فى الثلاجه
نخرجه قبل الحشو بنصف ساعه
شاركها في جوجل+

0 التعليقات:

إرسال تعليق